home   o muzeju   umetnici   izložbe   izdanja   trijenala   kolonije   vesti i događaji   javne nabavke   dokumenta   kontakt
             
 
 
 
 
 

 

 

 

Izložba

 

20. Likovna kolonija MNMU u Kulturnom centru na Zlatiboru

KC Zlatibor
29. jun - 26. juli 2019.

 

Počev od 2006. godine Muzej naivne i marginalne umetnosti (Jagodina, Srbija) organizuje likovnu koloniju naivnih i marginalnih umetnika na Zlatiboru. Ove godine, u okviru svečanosti otvaranja Kulturnog centra na Zlatiboru, u subotu 29. juna 2019. godine, u 12 sati, otvorena je Izložba 20. Likovne kolonije naivne i marginalne umetnosti, međunarodne manifestacije u organizaciji Muzeja koja okuplja slikare i vajare, samouke vizionare različitih generacija, nacionalnosti i umetničkih senzibiliteta. Na izložbi, autorke Nine Ljubomirović, kustosa Kolonije, je izloženo četrdesetak ostvarenja, nastalih tokom održavanja Kolonije na Zlatiboru od 6-14.jula 2018. godine.

 

Na Koloniji je učestvovalo dvadeset i četiri autora iz: Srbije, Bugarske, Indije, Japana, Portugala, Slovenije, Francuske.
 

Na otvaranju izložbe govorili su Milan Stamatović, Predsednik opštine Čajetina, Arsen Đurić, zamenik predsednika opštine i Nina Krstić, direktor MNMU. Izložba je otvorena do 26. jula 2019.

 

 
     
           
               
 
 
 
  MUZEJ NAIVNE I MARGINALNE UMETNOSTI - MNMU   home   o muzeju   umetnici   izložbe   izdanja   trijenala   kolonije   vesti i događaji   javne nabavke   kontakt