home   o muzeju   umetnici   izložbe   izdanja   bijenala   kolonije   vesti   javne nabavke   kontakt    

 

             
 
 
 
 
       

18. Likovna kolonija
naivne i marginalne umetnosti

GALERIJA FOTOGRAFIJA

     
             
             
 

Učesnici 18. Likovne kolonije na Zlatiboru od 6-14. jula 2015.

  Osamnaesta po redu međunarodna likovna kolonija u organizaciji Muzeja naivne i marginalne umetnosti u Jagodini održana je u periodu od 6. do 14. jula 2015. godine na Zlatiboru. Na ovogodišnjoj Koloniji učestvovalo je dvadeset četiri umetnika iz deset zemalja: Srbije, Bugarske, Slovenije, Italije, Francuske, Nemačke, Danske, Japana i Indonezije.
Kao i prethodnih godina, umetnici su, uz svakodnevne aktivnosti unutar apartmanskog naselja Kraljevi konaci, bili u prilici da posete i obližnje turističke destinacije – manastir Mileševu kod Prijepolja, kao i Drvengrad (Mećavnik) na Mokroj Gori. Umetnicima je, takođe u okviru ovogodišnjeg Programa Kolonije, predstavljen ciklus dokumentarnih filmova dvojice autora, Marija del Kurta (Mario Del Curto), fotografa i Bastijana Ženua (Bastien Genoux), reditelja, koji su bili počasni gosti ovogodišnje Kolonije. Izložba radova sa 18. Likovne kolonije predviđena je za mesec oktobar.

 

         
         
         
         
         
 
               
               
               
 
 
 
  MUZEJ NAIVNE I MARGINALNE UMETNOSTI - MNMU   home   o muzeju   umetnici   izložbe   izdanja   trijenala   kolonije   vesti i događaji   javne nabavke   kontakt