home   o muzeju   umetnici   izložbe   izdanja   trijenala   kolonije   vesti i događaji   javne nabavke   kontakt    

 

 

             
  MUZEJ NAIVNE I MARGINALNE UMETNOSTI
USTANOVA KULTURE OD NACIONALNOG ZNAČAJA
         
 
 
 
 
     

LIKOVNE KOLONIJE
NAIVNE I MARGINALNE
UMETNOSTI

 

 

 
 
Muzej naivne i marginalne
umetnosti (MNMU)
35000 Jagodina, Srbija
Boška Đuričića 10.
Telefon: (+381 35) 8223 419
info@naiveart.rs
 

 

Održane likovne kolonije

Likovne kolonije naivne i marginalne umetnosti Muzej organizuje više od trideset godina, sa ciljem da unutar specifičnog prirodnog ambijenta poveže umetnike srodnog izraza iz različitih kulturnih sredina i podstakne njihovo zajedničko stvaralaštvo.

 

 

19. Likovna kolonija naivne i marginalne umetnosti
18. Likovna kolonija naivne i marginalne umetnosti
17. Likovna kolonija naivne i marginalne umetnosti

 

 

 
             
 


 
 

19. Likovna kolonija naivne i marginalne umetnosti

Zlatibor 6–14.7.2017.

Muzej naivne i marginalne umetnosti ovogodišnjom Devetnaestom likovnom kolonijom naivne i marginalne umetnosti nastavlja četvrtu deceniju kontinuiranog organizovanog okupljanja najznačajnijih predstavnika autentičnih pojava neakademske likovne scene.

 

  Međunarodna selekcija od 24 umetnika iz devet zemalja (Brazil, Bugarska, Velika Britanija, Iran, Italija, Japan, Srbija, Francuska i Španija) stvaraće umetnička dela u inspirativnom ambijentu Zlatibora u periodu od 6. do 14. jula. Tokom trajanja kolonije, u večernjim satima, kao deo specijalnog programa biće organizovane umetničke radionice, razgovori sa umetnicima, tribine, intervjui, uz umetnički program: projekcije dokumentarnih filmova u izdanju MNMU itd. Kao deo programa ovogodišnje kolonije MNMU je predvideo jednodnevnu ekskurziju do manastira Mileševe.  
               
               
 


 

18. likovna kolonija
naivne i marginalne umetnosti

MNMU organizovao je 18. Likovnu koloniju na Zlatiboru od 6-14.jula 2015.


 

Izložba radova sa 18. likovne kolonije naivne i marginalne umetnosti

U Paviljonu "Cvijeta Zuzorić", 8. oktobra otvorena je izložba 18. likovne kolonije naivne i marginalne umetnosti u organizaciji MNMU a pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja RS.

  Osamnaesta po redu međunarodna likovna kolonija u organizaciji Muzeja naivne i marginalne umetnosti u Jagodini održana je u periodu od 6. do 14. jula 2015. godine na Zlatiboru. Na ovogodišnjoj Koloniji učestvovalo je dvadeset četiri umetnika iz deset zemalja: Srbije, Bugarske, Slovenije, Italije, Francuske, Nemačke, Danske, Japana i Indonezije.  
               
               
 
 

17. likovna kolonija
naivne i marginalne umetnosti

Održana je od 30. juna do 8. jula 2014. godine
na Zlatiboru.

     
 

Izložba radova sa 17. likovne kolonije naivne i marginalne umetnosti

U petak, 17. oktobra 2014. godine, sa početkom u 19 sati, u Muzeju naivne i marginalne umetnosti u Jagodini otvorena je izložba 17. Likovne kolonije naivne i marginalne umetnosti, održane letos na Zlatiboru.
detaljnije

     
               
               
 
 
 
  MUZEJ NAIVNE I MARGINALNE UMETNOSTI - MNMU   home   o muzeju   umetnici   izložbe   izdanja   trijenala   kolonije   vesti i događaji   javne nabavke   kontakt