home   o muzeju   umetnici   izložbe   izdanja   trijenala   kolonije   vesti i događaji   javne nabavke   dokumenta   kontakt
             
 
 
 
 
 

 
 

VESTI I DOGAĐAJI

Moj prvi odlazak u muzej

21. 01. 2020.

Muzej naivne i marginalne umetnosti 2020. godinu je započeo novom pedagoškom aktivnošću –Moj prvi odlazak u muzej, namenjenu najranijem uzrastu. U utorak, 21. januara priredili smo kreativan boravak u zgradi našeg Muzeja deci uzrasta od 2 do 7 godina iz predškolske ustanove Kids Club iz Jagodine. Ova aktivnost se sastojala iz tri dela različitog karaktera u trajanju od dva sata (9-11h).

 

Prvi deo aktivnosti osmišljen je kao upoznavanje dece sa osnovnim muzejskom terminologijom: muzej, umetnik, slika i skulptura kroz obilazak stalne postavke Muzeja i uz kratku, uzrastu namenjenu priču o MNMU i ostvarenjima koja ih okružuju. Priče su bile zasnovane na interaktivnom odnosu kustosa i dece, sa akcentom na njihova interesovanja, pitanja i impresije.

 

Drugi deo je realizovan kao likovna radionica u okviru koje su deca crtala na malim papirima stvari i predmete po izboru. Pružajući im mogućnost da se slobodno izraze, radionica i šetnja kroz stalnu postavku su im dodatno probudila maštu u stvaranju. Završene crteže su smeštali u kartonske ramove, koje su ručno izradili sa vaspitačicama u vrtiću.

 

U završnom delu, družili smo se gledajući crtani film po izboru u okviru Kino kluba MNMU. Ideja kreiranja mini bioskopa bila je da unutar MNMU imaju priliku da pored sticanja osnovnih znanja o umetnosti i muzeju i kreativnog rada imaju prostora i za igru i druženje. Deca su pozitivno reagovala na sve aktivnosti i učestvovala u njima kroz razgovor, igru i crtež.

 

Jelena Jovanović

 

 
               
               
 
 
 
  MUZEJ NAIVNE I MARGINALNE UMETNOSTI - MNMU   home   o muzeju   umetnici   izložbe   izdanja   trijenala   kolonije   vesti i događaji   javne nabavke   kontakt