home   o muzeju   umetnici   izložbe   izdanja   trijenala   kolonije   vesti i događaji   javne nabavke   dokumenta   kontakt
             
 
 
 
 
 

 

 

Saša Petrović Berdujac - Susret sa umetnikom, 19. maj 2018.

 

Izložba – 7. Susret sa umetnikom

 

Saša Petrović Berdujac - Skulpture

Muzej naivne i marginalne umetnosti

 

 

U subotu 19. maja u okviru bogatog programa nacionalne muzejske manifestacije Muzeji za 10, i Evropske noći muzeja u Muzeju naivne i marginalne umetnosti predstavljena je i izložba Saša Petrović Berdujac – Skulpture, autora Ivane Jovanović, višeg kustosa MNMU.

Izložbu skulptura iz zbirke MNMU i privatnih kolekcijaje pratio je tradicionalni otvoreni likovni atelje, nazvan: Susret sa umetnikom uz Likovnu radionicu sa decom školskog i predškolskog uzrasta.

Saša Petrović počinje da se bavi skulpturom 1998. godine. Osnovnu inspiraciju on nalazi poštujući prirodni oblik drveta uz grubu obradu a zatim i finalno, fino modelovanje. Uglavnom su mu motivi zomorfnog karaktera, mada neretko izrađuje i figure andjela. Vrlo brzo počinje da izlaže, a zatim njegove skulpture osvajaju svoje mesto u okviru Stalne postavke MNMU. Izlagao je na grupnim izložbama u zemljii i inostranstvu, kao i na nizu međunarodnih manifestacija u organizaciji MNMU: Bijenalima, kolonijama i trijenalu umetnosti samoukih vizionara. Na godišnjim izložbama u organizaciji ULUS-a, Beogradskog bijenala crteža i male plastike (2007) i Prolećne izložbe (2009), kao i Likovnih kolonija Zaječar-Berkovica i Zabrega, takodje učestvuje sa nizom svojih reprezentativnih skulptura.

Posetioci su izložbu mogli da pogledaju do 19. juna 2018. godine.

 

 

 

 

 

 

 
               
               
 
 
 
  MUZEJ NAIVNE I MARGINALNE UMETNOSTI - MNMU   home   o muzeju   umetnici   izložbe   izdanja   trijenala   kolonije   vesti i događaji   javne nabavke   kontakt