home   o muzeju   umetnici   izložbe   izdanja   trijenala   kolonije   vesti i događaji   javne nabavke   dokumenta   kontakt
             
 
 
 
 
 

 

 

 

Izložba

 

Skulptura samoukih vizionara Srbije

Velika Galerija Doma vojske Srbije
Beograd, Braće Jugovića 19.
21.6 - 7.7.2018.

 

 

Stručno vođenje: u utorak, 26. juna u 12 časova
Projekcija filma „Čovek koji je pojeo vuka“, autora Đorđa Kadijevića (1981)

U četvrtak, 21. juna u 19 časova u Velikoj galeriji Doma Vojske Srbije, Medija centra „Odbrana“ otvorena je izložba Skulptura samoukih vizionara Srbije. Na izložbi su govorili direktor Medija centra Odbrana, pukovnik Stevica Karapandžin, Nina Krstić, autor izložbe i Dejan Masliković, pomoćnik ministra u Ministarstvu kulture i informisanja, koji je otvorio izložbu.


Sedamdeset skulptura od 20 vajara predstavlja kontinuitet razvoja srpskog samoukog vajarstva u periodu od sredine 20. veka do današnjih dana. Reprezentativna dela Bogosava Živkovića, Dragiše Stanisavljevića, Dragutina Aleksića, Ferenca Kalmara, Milana Stanisavljevića i Ilije Filipovića, danas svetskih klasika kao i dela ostalih vajara iz kolekcije Muzeja naivne i marginalne umetnosti (Jagodina) i privatnih kolekcija, posetioci će imati prilike da pogledaju do 7. jula 2018. godine.

 

Izložbu prati i dvojezična monografija u izdanju MNMU grupe autora: N. Krstić, M. Vračević i I. Jovanović. Autor idejnog rešenja je Slobodan Štetić, a fotografija: Mario del Kurto i Slobodan Štetić. Izložba se organizuje pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.
 

 

 

 
               
               
 
 
 
  MUZEJ NAIVNE I MARGINALNE UMETNOSTI - MNMU   home   o muzeju   umetnici   izložbe   izdanja   trijenala   kolonije   vesti i događaji   javne nabavke   kontakt