home   o muzeju   umetnici   izložbe   izdanja   trijenala   kolonije   vesti i događaji   javne nabavke   kontakt    

 

 

             
  MUZEJ NAIVNE I MARGINALNE UMETNOSTI
USTANOVA KULTURE OD NACIONALNOG ZNAČAJA
         
 
 
 
 
 

 

 

 

Obeležavanje uspešne muzejske 2018. godine

 

Novogodišnji matine za decu - Likovna radionica "Moje novogodišnje umetničko delo"

Promocija Likovnog lista MNMArt 8 i Kalendara 2019

Izložba 20. Likovne kolonije naivne i marginalne umetnosti

21.12.2018, Muzej naivne i marginalne umetnosti, Jagodina

 

U petak, 21. decembra 2018. godine u Muzeju naivne i marginalne umetnosti tradicionalno je obeležena uspešna muzejska 2018. godina. Za ovu priliku u jutarnjim časovima je organizovan Novogodišnji matine za decu u okviru koga je realizovana likovna radionica pod nazivom Moje novogodišnje umetničko delo. Na matineu je učestvovalo četrnaestoro mališana koji su u različitim tehnikama stvarali umetnička dela. Po završetku radionice, priređena je mini izložba najuspešnijih radova.
U večernjim časovima u Muzeju je organizovana promocija Kalendara za 2019. godinu, kao i novog broja likovnog lista MNMArt. Tom prilikom otvorena je i izložba 20. Likovne kolonije naivne i marginalne umetnosti. Posetioci su imali priliku da pogledaju 37 likovnih ostvarenja rađenih različitim tehnikama od 24 autora iz Srbije, Bugarske, Slovenije, Francuske, Portugalije, Indije i Japana, učesnika ovogodišnje Kolonije. Promociji i otvaranju izložbi prisustvovali su brojni gosi, umetnici, dugogodišnji saradnice, kolege. Brojnim posetiocima obratile su se: Nina Krstić, direktorka MNMU, Ivana Jovanović, viša kustoskinja, Nina Ljubomirović, kustoskinja i Jelena Jovanović, istoričarka umetnosti.
U 2018. godini MNMU je priredio 15 izložbi u zemlji i inostranstvu i isto toliko dvojezičnih publikacija (kataloga, monografija, deplijanera), čije idejno rešenje potpisuje Slobodan Štetiš. Zbirka MNMU je obogaćena u 2018. godini za 171 ostvarenje samoukih vizionara iz više zemalja.
Uz stalnu postavku Muzeja i izložbu dečjih radova, učesnika Novogodišnjeg matinea, izložba 20. Likovne kolonije biće otvorena 28. februara 2019. godine.

 

Jelena Jovanović

 

 

 
               
               
 
 
 
  MUZEJ NAIVNE I MARGINALNE UMETNOSTI - MNMU   home   o muzeju   umetnici   izložbe   izdanja   trijenala   kolonije   vesti i događaji   javne nabavke   kontakt