Hours

Tuesday-Friday 10 a.m.-6 p.m.
Sat 10am-4pm. Sun 10am-3pm.

Locations

Nemanjina 3, Belgrade
Boska Djuricica 10, Jagodina

Ticket

Like to Visit the Museum? Tickets are available online

Official poster 100x70_page-0001 (Medium)

СВЕСНО НАПУШТАЊЕ РЕАЛНОСТИ: ИЛИЈА БОСИЉ И САВА СЕКУЛИЋ

Српска уметност у Музеју у Италији – класици арт брута
                                                                                                               На позив музеја Casa dell’Art Brut у насељу Кастађо у регији Ломбардија у Италији, Музеј наивне и маргиналне уметности организовао је у овој институцији изложбу „Свесно напуштање реалности: Илија Босиљ и Сава Секулић“ која је отворена 10. jуна, трајаће до 30. септембра 2023. године. Кустоси изложбе су др Ивана Башичевић Антић, Марта Моргана Рудони и Ивана Јовановић. 

МУЗЕЈ У ЧАСОПИСУ ICOM

Часопис ICOM Србија, јединствен у региону са циљем презентације рада музејских професионалаца Србије и приказивања примера добре праксе из земље и света, у прегледу изложби за 2022. уврстио је и наш Музеј. Критеријуми за избор изложби били су: ауторски пројекти кустоса, реализовани у музејским и галеријским срединама, везаним за збирке, као и сарадња више професионалних установа. Изложбе које је часопис уврстио су: Европа по Фејешу, Raw Интуитиве-трећи тријенале МНМУ, Свет по Илији, нова стална поставка Музеја наивне и маргиналне уметности.

ПРИЗНАЊЕ ЧАСОПИСА БОРБА

Свечани јубилеј поводом 101. године часописа „Борба“ одржан је 22. фебруара 2023 године у Дому војске у Београду. Овом приликом су се окупиле бројне званице којима су уручена признања. Међу добитницима признања је и наш Музеј наивне и маргиналне уметности. Признање смо добили за изузетан допринос развоју музејске делатности у Србији.

Museum of Naive and Marginal Art 2022. All Rights Reserved
Privacy Policy / Terms of Use