МНМУ У МЕДИЈИМА

Масовни медији су веома важни у данашњем друштву. Осим што информишу они и образују тако што преносе културне информације. То је најбржи начин да се у тренутку допре до већег дела нације или света. Публика постаје свесна ствари о којима иначе не би имала сазнање.

Активности Музеја наивне и маргиналне уметности са великим интересовањемпратили су медији: телевизија, новинске и радио агенције веб портали (РТС, Коперникус, Политика, Тањуг, Данас, Новости, Телеграф, Блиц, Нова, Радио Београд 1, Дневник, SEEcult, IstraKUD Channel Zero). Највише прилога било је о следећим изложбама:

  • Свет по Илији, Културни центар Србије, Париз
  • Трећи тријенале – Raw intiutive, Галерија МНМУ, Јагодина
  • Европа по Фејешу, Културни центар Нови Сад
  • Хватачи снова, гостојућа изложба МСУ Загреб и Арт Брут Србија, Галерија МНМУ, Јагодина

У тренду су интернет платформе преко којих се информације брзо шире и долазе до великог броја људи. Презентиране медијске садржаје веома је лако пратити путем друштвених мрежа. На Фејсбук и Инстаграм профилу МНМУ се редовно креирају садржаји који прате рад музеја.

Неизоставни део медијског простора МНМУ је његов сајт који од ове године има нови визуелни идентитет. Осим информација о историји и раду музеја, који траје већ 62 године уназад, на новом модерном сајту моћи ћете виртуелно посетити све актуелне изложбе као и сталну поставку. Одзив тзв. медијске публике даје нам увид о присутности МНМУ у земљи и иностранству. Многи стручњаци из области уметности коју проучава наш музеј као и њени љубитељи јављају се са жељом да остваримо заједничку сарадњу или, пак, у жељи да посете музеј.