Отварање реконструисане зграде Галерије МНМУ и Сталне поставке 

Вернисаж поводом отварања реконструисане и дограђене зграде Галерије Музеја наивне и маргиналне уметности у Јагодини и нове Сталне поставке Галерија МНМУ, Јагодина. 

18. марта 2022. године у 12 часова делу стручне јавности и медијима представљен је реконструисани Музеј наивне и маргиналне уметности. Нову поставку музеја свечано је отворила потпредседница Владе и министарка културе и информисања РС, Маја Гојковић, уз присуство уважених колега из других републичких институција културе. На отварању су говориле и директорка МНМУ, др Ивана Башичевић – Антић и музејска саветница Ивана Јовановић. У оквиру нове Сталне поставке изложено је 125 дела из збирке МНМУ и једно репрезентативно дело светског класика Војислава Јакића монументалних димензија као дугорочна позајмица из колекције краљевачког Народног музеја.

Поред Сталне поставке, представљен је и реконструисани Музеј Наивне и маргиналне уметности. Успешна реализација овог изузетно важног пројекта обухватала је реконструкцију старе зграде Музеја и доградњу новог анекса, чиме су значајно повећани изложбени простори, али и простори депоа за одлагање уметничких дела из богате интернационалне збирке Музеја. Реконструкција Музеја, која је започета 2019. године, до потпуног завршетка обухватиће и уређење партера музејског дворишта и паркинга. 

Аутори поставке: др Ивана Башичевић Антић, директор МНМУ и Ивана Јовановић, музејски саветник МНМУ.